Masukkan tepung gandum, gula putih, garam, santan, jus pandan, telur, majerin dan pewarna hijau ke dalam blender. Untuk kuih ni biasanya dalam pelbagai warna tapi yang popular adalah warna hijau merah dan kuning. Dua jenis iaitu chutney yang berwarna hijau dan berwarna putih. Jika lepas 45 minit terdapat air pada permukaan kuih. 1/2 biji kelapa parut | ambil putih sahaja; Bahan lapisan bawah hijau :
Tuangkan 3/4 penuh acuan lompang dengan adunan hijau. Cukup jika dilihat atasnya sudah berwarna hijau semuanya. Bahan lapisan bawah hijau : Masukkan tepung gandum, gula putih, garam, santan, jus pandan, telur, majerin dan pewarna hijau ke dalam blender. Jika lepas 45 minit terdapat air pada permukaan kuih. Kuih muih tradisi kelantan nama pelik tapi sedap cukup lemak manisnya. 1/2 biji kelapa parut | ambil putih sahaja; Untuk kuih ni biasanya dalam pelbagai warna tapi yang popular adalah warna hijau merah dan kuning. 1 1/2 cawan santan cair; 2 sudu besar tepung beras (pekatkan kuah).
2 sudu besar tepung beras (pekatkan kuah).
Masukkan tepung gandum, gula putih, garam, santan, jus pandan, telur, majerin dan pewarna hijau ke dalam blender. 2 sudu besar tepung beras (pekatkan kuah). Tuangkan 3/4 penuh acuan lompang dengan adunan hijau. Jika mahu buat kuih berwarna, tambahkan sedikit pewarna makanan. Untuk kuih ni biasanya dalam pelbagai warna tapi yang popular adalah warna hijau merah dan kuning. Dua jenis iaitu chutney yang berwarna hijau dan berwarna putih. 1 1/2 cawan santan cair; Kuih muih tradisi kelantan nama pelik tapi sedap cukup lemak manisnya. 1/2 biji kelapa parut | ambil putih sahaja; Jika lepas 45 minit terdapat air pada permukaan kuih. Cukup jika dilihat atasnya sudah berwarna hijau semuanya. Bahan lapisan bawah hijau :
Kuih muih tradisi kelantan nama pelik tapi sedap cukup lemak manisnya. Jika mahu buat kuih berwarna, tambahkan sedikit pewarna makanan. Bahan lapisan bawah hijau : Dua jenis iaitu chutney yang berwarna hijau dan berwarna putih. Untuk kuih ni biasanya dalam pelbagai warna tapi yang popular adalah warna hijau merah dan kuning.
Jika mahu buat kuih berwarna, tambahkan sedikit pewarna makanan. Dua jenis iaitu chutney yang berwarna hijau dan berwarna putih. Tuangkan 3/4 penuh acuan lompang dengan adunan hijau. Jika lepas 45 minit terdapat air pada permukaan kuih. 1/2 biji kelapa parut | ambil putih sahaja; 1 1/2 cawan santan cair; Kuih muih tradisi kelantan nama pelik tapi sedap cukup lemak manisnya. Cukup jika dilihat atasnya sudah berwarna hijau semuanya.
Cukup jika dilihat atasnya sudah berwarna hijau semuanya.
Cukup jika dilihat atasnya sudah berwarna hijau semuanya. Tuangkan 3/4 penuh acuan lompang dengan adunan hijau. 1/2 biji kelapa parut | ambil putih sahaja; Kuih muih tradisi kelantan nama pelik tapi sedap cukup lemak manisnya. Masukkan tepung gandum, gula putih, garam, santan, jus pandan, telur, majerin dan pewarna hijau ke dalam blender. Jika mahu buat kuih berwarna, tambahkan sedikit pewarna makanan. Bahan lapisan bawah hijau : Jika lepas 45 minit terdapat air pada permukaan kuih. 2 sudu besar tepung beras (pekatkan kuah). 1 1/2 cawan santan cair; Dua jenis iaitu chutney yang berwarna hijau dan berwarna putih. Untuk kuih ni biasanya dalam pelbagai warna tapi yang popular adalah warna hijau merah dan kuning.
Bahan lapisan bawah hijau : Masukkan tepung gandum, gula putih, garam, santan, jus pandan, telur, majerin dan pewarna hijau ke dalam blender. 1 1/2 cawan santan cair; Dua jenis iaitu chutney yang berwarna hijau dan berwarna putih. Untuk kuih ni biasanya dalam pelbagai warna tapi yang popular adalah warna hijau merah dan kuning. Jika mahu buat kuih berwarna, tambahkan sedikit pewarna makanan. 2 sudu besar tepung beras (pekatkan kuah).
Jika lepas 45 minit terdapat air pada permukaan kuih. Tuangkan 3/4 penuh acuan lompang dengan adunan hijau. Bahan lapisan bawah hijau : Jika mahu buat kuih berwarna, tambahkan sedikit pewarna makanan. Kuih muih tradisi kelantan nama pelik tapi sedap cukup lemak manisnya. 1 1/2 cawan santan cair; 2 sudu besar tepung beras (pekatkan kuah). Cukup jika dilihat atasnya sudah berwarna hijau semuanya. Masukkan tepung gandum, gula putih, garam, santan, jus pandan, telur, majerin dan pewarna hijau ke dalam blender. Untuk kuih ni biasanya dalam pelbagai warna tapi yang popular adalah warna hijau merah dan kuning.
Untuk kuih ni biasanya dalam pelbagai warna tapi yang popular adalah warna hijau merah dan kuning.
1/2 biji kelapa parut | ambil putih sahaja; Masukkan tepung gandum, gula putih, garam, santan, jus pandan, telur, majerin dan pewarna hijau ke dalam blender. 1 1/2 cawan santan cair; Kuih muih tradisi kelantan nama pelik tapi sedap cukup lemak manisnya. 2 sudu besar tepung beras (pekatkan kuah). Untuk kuih ni biasanya dalam pelbagai warna tapi yang popular adalah warna hijau merah dan kuning. Cukup jika dilihat atasnya sudah berwarna hijau semuanya. Tuangkan 3/4 penuh acuan lompang dengan adunan hijau. Jika mahu buat kuih berwarna, tambahkan sedikit pewarna makanan. Dua jenis iaitu chutney yang berwarna hijau dan berwarna putih. Jika lepas 45 minit terdapat air pada permukaan kuih. Bahan lapisan bawah hijau :
Kuih Tradisional Warna Hijau / Kuih Tradisional Warna Hijau. Untuk kuih ni biasanya dalam pelbagai warna tapi yang popular adalah warna hijau merah dan kuning. Bahan lapisan bawah hijau :
Dua jenis iaitu chutney yang berwarna hijau dan berwarna putih kuih warna hijau. Masukkan tepung gandum, gula putih, garam, santan, jus pandan, telur, majerin dan pewarna hijau ke dalam blender.
Kuih muih tradisi kelantan nama pelik tapi sedap cukup lemak manisnya. 1 1/2 cawan santan cair; Jika mahu buat kuih berwarna, tambahkan sedikit pewarna makanan. Tuangkan 3/4 penuh acuan lompang dengan adunan hijau. Untuk kuih ni biasanya dalam pelbagai warna tapi yang popular adalah warna hijau merah dan kuning.
Untuk kuih ni biasanya dalam pelbagai warna tapi yang popular adalah warna hijau merah dan kuning. Dua jenis iaitu chutney yang berwarna hijau dan berwarna putih. Bahan lapisan bawah hijau : 2 sudu besar tepung beras (pekatkan kuah).
Cukup jika dilihat atasnya sudah berwarna hijau semuanya.
Untuk kuih ni biasanya dalam pelbagai warna tapi yang popular adalah warna hijau merah dan kuning. 1/2 biji kelapa parut | ambil putih sahaja; 1 1/2 cawan santan cair; Masukkan tepung gandum, gula putih, garam, santan, jus pandan, telur, majerin dan pewarna hijau ke dalam blender. 2 sudu besar tepung beras (pekatkan kuah). Jika lepas 45 minit terdapat air pada permukaan kuih.
2 sudu besar tepung beras (pekatkan kuah). Bahan lapisan bawah hijau : Dua jenis iaitu chutney yang berwarna hijau dan berwarna putih. 1 1/2 cawan santan cair;
1/2 biji kelapa parut | ambil putih sahaja;
Untuk kuih ni biasanya dalam pelbagai warna tapi yang popular adalah warna hijau merah dan kuning.
1 1/2 cawan santan cair;
1/2 biji kelapa parut | ambil putih sahaja;
1/2 biji kelapa parut | ambil putih sahaja;
1/2 biji kelapa parut | ambil putih sahaja;
1 1/2 cawan santan cair;
Jika mahu buat kuih berwarna, tambahkan sedikit pewarna makanan.
EmoticonEmoticon